Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Schors en grond aanbrengen

Het aanbrengen van schors en grond is een essentiële stap voor het onderhouden van een mooie en gezonde tuin. Bij Haagmans bieden we professionele diensten aan voor het aanbrengen van schors en grond, zodat uw tuin er altijd perfect uitziet.

Wat is schors en grond aanbrengen?

Het aanbrengen van schors en grond houdt in dat er een beschermende laag schors en/of een voedende laag grond op uw tuin wordt aangebracht. Schors helpt bij het reguleren van de bodemtemperatuur, het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruidgroei. Nieuwe grond kan de vruchtbaarheid van uw tuin verbeteren en de structuur van de bodem versterken.

Voordelen van schors en grond aanbrengen

Waarom is schors aanbrengen belangrijk?

Door schors aan te brengen kunt u:

  • Onkruidonderdrukking: Schors helpt bij het verminderen van onkruidgroei, waardoor uw tuin er netjes en verzorgd uitziet.
  • Bodemvocht vasthouden: Schors helpt bij het vasthouden van vocht in de bodem, wat vooral nuttig is tijdens droge periodes.
  • Bodemtemperatuur reguleren: Schors helpt de bodemtemperatuur constant te houden, wat de groeiomstandigheden voor planten verbetert.
  • Erosie voorkomen: Schors kan helpen bij het voorkomen van bodemerosie door regen en wind.

Voordelen van grond aanbrengen

Door grond aan te brengen kunt u:

  • Bodemstructuur Verbeteren: Nieuwe grond kan de structuur van de bodem verbeteren, waardoor planten beter kunnen groeien.
  • Voedingsstoffen Toevoegen: Extra grond kan de hoeveelheid beschikbare voedingsstoffen in de bodem verhogen.
  • Drainage Verbeteren: Grond kan helpen bij het verbeteren van de drainage, waardoor wateroverlast wordt voorkomen.

Wanneer schors en grond aanbrengen?

Het aanbrengen van schors en grond kan het hele jaar door worden gedaan, afhankelijk van uw specifieke tuinbehoeften. Voor schors is het voorjaar en het najaar ideaal, terwijl nieuwe grond kan worden aangebracht wanneer er een behoefte is aan verbetering van de bodemstructuur of voeding.

Hoeveel kost schors en grond aanbrengen?

Bij Haagmans bieden we scherpe tarieven voor het aanbrengen van schors en grond. De kosten variëren afhankelijk van de grootte van uw tuin en de specifieke behoeften. Neem contact met ons op voor een gedetailleerde prijsopgave en bespreek uw wensen met ons team.

 

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak

Prins Boudewijnlaan 10
9100 Sint-Niklaas

0494 29 65 80
info@haagmans.be