Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Gras maaien

Gras maaien is een van de belangrijkste onderhoudstaken voor een mooi en gezond gazon. Bij Haagmans bieden we professionele diensten aan voor het maaien van gras, zodat uw tuin er altijd perfect uitziet.

Wat is gras maaien?

Gras maaien houdt in dat het gras op een regelmatige basis wordt gemaaid om de gewenste lengte te behouden. Dit proces helpt niet alleen om uw gazon er netjes uit te laten zien, maar bevordert ook de gezondheid en groei van het gras.

Voordelen van gras maaien

Waarom is gras maaien Belangrijk?

Door gras te maaien kunt u:

  • Gezonde groei bevorderen: Regelmatig maaien bevordert de groei van nieuwe, sterke grasstengels.
  • Dicht gazon onderhouden: Maaien zorgt ervoor dat het gras dikker en dichter groeit, wat onkruid onderdrukt.
  • Netjes uiterlijk: Een regelmatig gemaaid gazon ziet er verzorgd en aantrekkelijk uit.
  • Ziektes voorkomen: Kort gras is minder vatbaar voor ziekten en plagen, omdat er meer lucht en licht bij de bodem komt.

Wanneer gras maaien?

Het ideale moment om gras te maaien is wanneer het gras een hoogte van ongeveer 7-10 centimeter heeft bereikt. Dit kan variëren afhankelijk van het seizoen en de groeisnelheid van het gras. In het groeiseizoen (voorjaar en zomer) kan het nodig zijn om wekelijks te maaien, terwijl in het najaar en winter minder frequent maaien nodig is.

Hoeveel kost gras maaien?

Bij Haagmans bieden we voordelige tarieven voor het maaien van gras. De kosten variëren afhankelijk van de grootte van uw gazon en de frequentie van het maaien. Neem contact met ons op voor een gedetailleerde prijsopgave en bespreek uw wensen met ons team.

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak

Prins Boudewijnlaan 10
9100 Sint-Niklaas

0494 29 65 80
info@haagmans.be