Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Grasmatten aanleggen

Gras aanleggen is een belangrijke stap om een mooie en gezonde tuin te creëren. Bij Haagmans bieden we professionele diensten aan voor het aanleggen van grasmatten, zodat uw tuin er altijd perfect uitziet.

Wat is gras aanleggen?

Gras aanleggen houdt in dat er nieuwe grasmatten op uw tuin worden gelegd om een dicht, groen en gezond gazon te creëren. Dit proces is ideaal voor nieuwe tuinen of voor het vervangen van een beschadigd of versleten gazon. Met ons deskundig team en hoogwaardige grasmatten zorgen wij voor een prachtig eindresultaat.

Voordelen van een nieuw gazon

Waarom is grasmatten aanleggen belangrijk?

Door grasmatten aan te leggen kunt u rekenen op:

  • Direct resultaat: In tegenstelling tot zaaien, geeft gras aanleggen u onmiddellijk een mooi en volgroeid gazon.
  • Verbeterde esthetiek: Een nieuw gazon ziet er fris en verzorgd uit, wat de algehele uitstraling van uw tuin verbetert.
  • Betere erosiecontrole: Grasmatten helpen de bodem te stabiliseren en verminderen erosie.
  • Gezonde basis: Een nieuw gazon zorgt voor een gezonde basis en voorkomt problemen met onkruid en ziektes.

Wanneer gras aanleggen?

Het ideale moment om gras aan te leggen is in het voorjaar (maart tot mei) of het najaar (september tot oktober). Deze periodes bieden de beste groeicondities voor het gras, waardoor het zich snel kan vestigen en gezond kan blijven.

Hoe wij gras aanleggen

Bij Haagmans benaderen we het aanleggen van grasmatten met precisie en zorg. Onze stappen zijn als volgt:

Voorbereiding

  1. Grond voorbereiden: We beginnen met het egaliseren en verbeteren van de bodem om een ideale ondergrond te creëren voor de grasmatten.
  2. Oude graszoden verwijderen: Indien nodig, verwijderen we oude graszoden en ander organisch materiaal om een schone basis te garanderen.

Professioneel gras aanleggen

  1. Grasmatten leggen: Onze ervaren tuinmannen leggen de grasmatten nauwkeurig, zorgen voor strakke randen en naadloze aansluitingen.
  2. Rolmachines gebruiken: We gebruiken rolmachines om de grasmatten stevig aan te drukken, wat helpt bij een snelle wortelvorming en een gelijkmatige grasmat.

Nazorg

  1. Watergeven: Na het aanleggen geven we het nieuwe gazon grondig water om de grasmatten goed te laten hechten en groeien.
  2. Onderhoudsadvies: We geven u advies over het onderhouden van uw nieuwe gazon, inclusief water geven, bemesten en maaien.

Hoeveel kost gras aanleggen?

Bij Haagmans bieden we scherpe tarieven voor het aanleggen van grasmatten. De kosten variëren afhankelijk van de grootte van uw tuin en de specifieke behoeften. Neem contact met ons op voor een gedetailleerde prijsopgave.

 

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak

Prins Boudewijnlaan 10
9100 Sint-Niklaas

0494 29 65 80
info@haagmans.be