Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Gras verticuteren

Wat is verticuteren?

Verticuteren is een essentieel onderhoudsproces voor een gezond en mooi gazon. Het verwijdert mos, dood gras en ander organisch afval dat zich in de loop van de tijd ophoopt. Dit bevordert een betere lucht- en waterdoorlatendheid, wat cruciaal is voor de groei van sterk en gezond gras. Verticuten wordt vaak gedaan alvorens het gazon opnieuw bemest en gras bijgezaaid wordt. Neem gerust contact op met Haagmans zodat wij jouw tuin terug optimaal in orde kunnen brengen.

Alles voor een gezonde tuin

Waarom is verticuteren belangrijk?

Door regelmatig te verticuteren, kunt u:

  • De groei van gezond gras bevorderen.
  • De opname van voedingsstoffen verbeteren.
  • Mos en vilt verminderen.
  • De bodemstructuur verbeteren.
  • Ongedierte en ziektes verminderen.

Wanneer verticuteren?

Het ideale moment om te verticuteren is in het voorjaar (maart tot mei) en/of het najaar (september tot oktober). Dit zijn de periodes waarin het gras het meest actief groeit en zich het beste kan herstellen van de ingreep.

Verticuteren bij nat weer of nat gras

Hoewel verticuteren het beste resultaat geeft wanneer het gras droog is, kunnen wij bij Haagmans ook verticuteren bij nat weer of nat gras. Dit vereist echter speciale technieken en zorg om te voorkomen dat het gazon beschadigd raakt. Onze professionele tuinmannen zijn getraind om deze omstandigheden effectief aan te pakken, zodat uw gras nog steeds optimaal profiteert van het proces.

Hoe wij verticuteren

Bij Haagmans benaderen we het verticuteren met precisie en zorg. Onze stappen zijn als volgt:

Voorbereiding door Haagmans: We beginnen met het maaien van uw gras op een lagere stand dan gebruikelijk. Dit maakt het verticuteren effectiever.

Professioneel verticuteren: Onze ervaren tuinmannen gebruiken geavanceerde verticuteermachines om uw gazon lichtjes te snijden en te kammen. Dit verwijdert efficiënt mos, dood gras en ander organisch afval.

Grondige opruiming: We zorgen ervoor dat al het losgekomen mos en vilt volledig wordt verwijderd, zodat uw gazon schoon en klaar is voor herstel.

Nazorg door Haagmans: Na het verticuteren bemesten we uw gazon en geven we het voldoende water. Dit bevordert een snel en gezond herstel van uw gras.

Hoeveel kost verticuteren?

Bij Haagmans hanteren we concurrerende tarieven voor onze verticuteerdiensten. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van uw gazon en de specifieke behoeften ervan. Voor een exacte prijsopgave, bieden wij een gratis en vrijblijvende offerte aan. Neem contact met ons op om de kosten voor uw gazon te bespreken.

Waarom Haagmans kiezen voor verticuteren?

Bij Haagmans garanderen we:

  • Professionele service: Onze ervaren tuinmannen zorgen voor een zorgvuldige en efficiënte verticuteerbeurt.
  • Hoge kwaliteit: We gebruiken moderne apparatuur en technieken om de beste resultaten te bereiken.
  • Duurzaamheid: Onze methoden zijn milieuvriendelijk en bevorderen de gezondheid van uw gazon op lange termijn.

 

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak

Prins Boudewijnlaan 10
9100 Sint-Niklaas

0494 29 65 80
info@haagmans.be